یکی دیگر ازعیوب دانه قهوه دانه های ترش میباشد.
در کل عیوب دانه های قهوه ممکن است بر اثر عوامل منفی در روند رشد ، برداشت ، و یا فرآوری بوجود بیاید.
همه این عیوب برای سلامتی مضر هستند.
پس در حین انتخاب دانه قهوه باید به این عیوب دقت بیشتری کرد
دانه های قهوه ترش و نیمه ترش دارای رنگ های قهوه ای روشن و بی رنگ هستند.
-نمره 5 ( اثر زیاد بر عطر و طعم قهوه )
-خصوصیات: در موارد حاد ، فنجان دارای بوی بد و متعفن است.دارای طعمی ترش همچون اسید استیک.
-علل کشاورزی:برداشت میوه های افتاده بر زمین یا بیش از حد رسیده.
-علل فرآوری: آلودگی آب در تمام مراحل خیساندن، بازیافت بیش از حد آب در طول فرآیند خیساندن ، تخمیر بیش از حد ناشی از خشک شدن آهسته ، ذخیره سازی با مقدار رطوبت بالا ، تخمیر بیش از حد در شرایط مرطوب در میوه ای که هنوز به درخت متصل است.