یکی دیگر ازعیوب دانه قهوه دانه های کپک زده میباشد.
در کل عیوب دانه های قهوه ممکن است بر اثر عوامل منفی در روند رشد ، برداشت ، و یا فرآوری بوجود بیاید.
همه این عیوب برای سلامتی مضر هستند.
پس در حین انتخاب دانه قهوه باید به این عیوب دقت بیشتری کرد
کپک ها و قارچ ها بر روی دانه های قهوه رشد میکنند و بر سطح آن ها اسپورهای زرد یا مایل به قرمز تشکیل میشود.
- نمره 6 ( تاثیر بسیار زیادی بر روی عطر و طعم قهوه )
- خصوصیات: طعم کپک زده ، از بین رفتن تمامی خصوصیات عطر و طعم قهوه ، به خطر انداختن سلامتی.
- علت کشاورزی : میتواند ناشی از برداشت و فرآوری گیلاس های آلوده قهوه که در تماس با زمین هستند باشند.
- علل فرآوری: به علت رطوبت یا دمای بالا در حین ذخیره سازی و حمل و نقل .