فرنچ پرس چیست و به چه درد می‌خورد؟

فرنچ پرس دستگاهی است برای آماده‌سازی قهوه فرانسه که با آن کارهایی مثل فوم گیری شیر و آماده کردن انواع مختلفی از دم‌نوش‌ها را نیز می‌توان انجام داد.

دم کردن قهوه، چای، چای سبز و دمنوش جزو سایر کاربردهای دستگاه فرنچ پرس است.

رواج این ابزار بیشتر مربوط به پس از دوران جنگ جهانی دوم بخصوص در فرانسه بود که تهیه قهوه با آن باعث شد که قهوه حاصل از این دستگاه به نام قهوه فرانسه نیز شناخته شود.

مخترع این دستگاه یک ایتالیایی به اسم «آتیلیو کالیماتی» بود که آن را در سال ۱۹۲۹ اختراع کرد.

قهوه فرانسه چه نوع قهوه‌ای است؟

قهوه فرانسه قهوه‌ای است نسبتاً رقیق که در فنجان بزرگ سرو می‌شود.

کافئین قهوه فرانسه از قهوه اسپرسو کمتر است ولی چون در فنجان بزرگ ارائه می‌شود یک فنجان قهوه فرانسه از یک فنجان قهوه اسپرسو دارای کافئین بیشتری می‌شود.

فوم شیر یعنی چه؟

فوم شیر یعنی کف شیر. گفتیم که با فرنچ پرس می‌شود فوم شیر درست کرد؛ البته تهیه‌ی فوم شیر با چند نوع دستگاه امکان پذیر است که یکی از آن‌ها فرنچ پرس است.

کف شیر در بسیاری از نوشیدنی‌های گرم مثل «لاته»، «کاپوچینو» و «ماکیاتو» تهیه می‌شود. در فوم گیری شیر، هوایِ وارد شده به داخل شیر توسط ذرات پروتئینِ موجود در شیر محاصره شده و دیگر قدرت خروج نمی‌یابد.

در چنین حالتی شیر قوام می‌گیرد و کف یا همان فوم شیر به وجود می‌آید. در ضمن، فوم گیری باعث می‌شود که قندِ شیر، بیش‌تر آزاد گردد و شیرینیِ شیر بیش‌تر احساس شود.

برای فوم گیری شیر با فرنچ پرس، شیر را با دقت و درست تا قبل از شروع به قُل خوردن حرارت ‌دهید. باید دقت کنید که شیر قُل نخورد.

سپس شیر را درون فرنچ پرس بریزید و به‌وسیله‌ی صافی فرنچ پرس و با استفاده از اهرم آن، عمل فوم گیری را انجام دهید.

برای فوم گیری شیر، بهتر است از شیر پر چرب استفاده کنید.

چطور در فرنچ پرس قهوه درست کنیم؟

اساس تهیه قهوه در فرنچ پرس چیست و چگونه است؟

تهیه قهوه در فرنچ پرس مبتنی بر خیسانده شدن قهوه در آن است.

در حقیقت، قهوه در داخل آبِ داغ به حالت معلق باقی مانده و آن قدر خیس می‌خورد که عصاره‌ی قهوه از آن خارج می‌شود و در ادامه، قهوه‌ی دم شده را به‌وسیله‌ی صافی فرنچ پرس، فیلتر کرده و آن را داخل فنجان قهوه می‌ریزیم.

جزئیات این روش به شرح زیر است:

  1. آب را جوش بیاورید و کمی صبر کنید که حرارت آن کم شود (۹۳ درجه سانتی‌گراد).
  2. برای هر فنجان قهوه، دو قاشق مرباخوری قهوه فرانسه در داخل فرنچ پرس خشک بریزید (مقدار قهوه بسته به سلیقه می‌تواند کمتر یا زیادتر از این حد شود).
  3. آب داغ ۹۳ درجه را یک بار به‌طور دَورانی طوری که همه جای قهوه خیس بخورد، روی آن بریزید و ۳۰ ثانیه صبر کنید.
  4. بار دوم، آب را باز به شکل دَورانی و این بار کامل، داخل فرنچ پرس بریزید و یک دقیقه صبر کنید.
  5. بعد از یک دقیقه با قاشق، قهوه را آرام هم بزنید و سه دقیقه صبر کنید.
  6. اهرم فرنچ پرس را آرام به جهت پایین فشار بدهید.
  7. پرس را بیرون آورده و دوباره این کار را تکرار کنید.

چقدر طول میکشد با فرنچ پرس قهوه آماده کنم؟

شاید ۳ دقیقه یا کمی بیشتر به زمان نیاز خواهید داشت تا قهوه‌ی مورد نظرتان آماده شود.

کاربرد فرنچ پرس چیست؟

مهم‌ترین کاربردهای دستگاه فرنچ پرس شامل دم کردن قهوه، چای، چای سبز، دمنوش و فوم گیری است.

مخترع فرنچ پرس چه کسی است؟

این دستگاه را یک ایتالیایی به اسم «آتیلیو کالیماتی» در سال ۱۹۲۹ اختراع کرد؛ ولی استفاده از آن بعد از جنگ جهانی دوم ابتدا در فرانسه رواج یافت.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در pinterest
Pinterest
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

نوشته های مرتبط

قهوه ترک

تاریخ قهوه ترکی در سال 1543 شروع می شود. اوزدمیر پاشا ، فرماندار یمن ، قهوه مورد علاقه خود را به استانبول آورد و به

تفاوت کافی میکس و کاپوچینو

کاپوچینو چیست؟ کاپوچینو یک نوشیدنی از خانواده قهوه است که از ترکیب اسپرسو، شکر و شیر درست شده است. اگر در درست کردن این نوشیدنی

کلد برو

کلد برو یا قهوه دمی سرد در سال های اخیر قهوه دَمِ سرد یا همان کلد برو محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورده است. به

راف کافی

قهوه رف: یک نوشیدنی قهوه از روسیه مسکو – روسیه قطعاً به دلیل داشتن قهوه معروف نیست. بیشتر اصطلاحات قهوه از ایتالیا می آید ،

کمکس

تاریخچه کمکس یک قهوه ساز دستی است که به روش ریختن آب بر روی پودر قهوه عمل می‌کند. این روش به وسیله پیتر شلمبوم  یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبرگشت به فروشگاه