قهوه محتوی کافئین است. کافئین پرمصرف‌ترین ماده‌ی فعال‌کننده‌ی روان (مواد شیمیایی که با تغییر عملکرد مغز، باعث تغییراتی در رفتار، ادراک و خلق می‌شوند) در جهان است. امروزه کافئین در بسیاری از مکمل‌های چربی‌سوز یافت می‌شود. همچنین کافئین می‌تواند چربی را از بافت چربی خارج کند و میزان سوخت و ساز  را افزایش دهد.

بسیاری از محرک‌های موجود در دانه‌ی قهوه، در نوشیدنی نهایی نیز یافت می‌شوند. برخی از آنها که می‌توانند بر سوخت‌وساز تأثیر بگذارند، عبارت‌اند از:

  • کافئین: فراوان‌ترین ماده‌ی محرک در قهوه است.
  • تئوبرومین: فراوان‌ترین محرک در دانه‌ی کاکائو است. این ماده در مقادیر کمتر در قهوه نیز یافت می‌شود.
  • تئوفیلین: این ماده‌ی محرک در قهوه و کاکائو یافت می‌شود. تئوفیلین برای درمان آسم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • کلروژنیک اسید: یکی از محرک‌های اصلی موجود در قهوه بوده که می‌تواند سرعت جذبکربوهیدرات را کاهش بدهد.

مهمترین ماده در بین این مواد، کافئین است که قدرت بالایی دارد و به‌طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته است. کافئین یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی مهارکننده به‌نام آدنوزین را غیرفعال می‌کند؛ با غیرفعال‌شدن آدنوزین، فعالیت نورون‌ها افزایش می‌یابد و انتقال‌دهنده‌های عصبی‌ای مانند دوپامین و نوراپی‌نفرین آزاد می‌شوند. آزادشدن این انتقال‌دهنده‌ها باعث افزایش انرژی و هوشیاری می‌شود. درنتیجه کافئین باعث می‌شود حتی در زمان خستگی نیز بتوانید به فعالیت خود ادامه بدهید.

  • کافئین می‌تواند عملکرد ورزشی را به‌طور متوسط ۱۱ تا ۱۲ درصد بهبود دهد.

به یاد داشته باشید که به‌مرور زمان بدن‌تان نسبت به تأثیر کافئین بر کاهش وزن مقاوم‌تر شده و میزان کاهش وزن در اثر مصرف کافئین کاهش می‌یابد.

در کوتاه‌مدت کافئین میزان سوخت‌وساز و چربی‌سوزی را افزایش می‌دهد، ولی پس از مدتی افراد نسبت به کافئین مقاوم می‌شوند و دیگر کافئین نمی‌تواند تأثیر قبلی را برجای بگذارد.

حتی اگر تأثیر کافئین در افزایش کالری‌سوزی در درازمدت کاهش یابد، باز هم کافئین می‌تواند اشتها را کاهش دهد و موجب شود کمتر غذا بخورید.

اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در pinterest
Pinterest
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

نوشته های مرتبط

قهوه و لیمو

نوشیدنی قهوه با لیمو چیست؟ قهوه و لیمو دو ماده غذایی رایج و پر مصرف در سراسر دنیا هستند که در بسیاری از آشپزخانه ها

شکلات سفید

وایت چاکلت یا همان شکلات سفید، تهیه شده از کره کاکائو، شیر و شکر است. برخی از افراد این نوع کاکائو را با موارد دیگر

دله قهوه

دله قهوه (به عربی: الدلة)، ظرف مسی که به عنوان قهوه جوش توسط اعراب در اکثر مراسم رسمی و غیررسمی برای تهیه قهوه استفاده می‌شود.دله قهوه یکی از ابزارهای فرهنگی مردم عرب

پیدایش قهوه در ایران

از آنجایی که چایی جز نوشیدنی های بسیار محبوب ایرانیان است، بسیاری از افراد بر این باورند که چایی زودتر از قهوه به ایران وارد

قهوه کلمبیا

تاریخچه قهوه کلمبیا کلمبیا با تولید 12 درصد کل قهوه جهان به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ قهوه بعد از برزیل و ویتنام شناخته شده و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبرگشت به فروشگاه