موکاپات چیست؟

موکاپات یه ابزار خونگی برای تهیه اسپرسو هست، این وسیله کار شما رو برای تهیه اسپرسو راه میندازه اما نباید انتظار داشته باشین همون اسپرسوی خامه نارنجی خوشگل دستگاه‌ اسپرسوساز رو به شما بده!

تکنولوژی به‌ کاررفته در موکاپات

موکاپات از یه سیستم جالب برای گرفتن اسپرسو استفاده می کنه. همونطور که می دونین، اسپرسو به روش عبور آب داغ با فشار زیاد از بین ذرات قهوه فشرده‌ شده، تهیه میشه.

برای اینکه بتونن اسپرسو رو در منزل تهیه کننن، از جریان فشار آب جوش استفاده کردن، یعنی از همون تکنولوژی که در دیگ‌های بخار برای راه‌اندازی قطارهای اولیه استفاده می‌شد. همونطور که می دونین آب مثلِ سایر مایعات در اثر گرما افزایش حجم پیدا می کنه. مولکول‌های آب با سرعت به هر طرف می‌جهن و به فضای بیشتری جهت پخش و گسترش نیاز پیدا می‌کنن. این افزایش حجم آب می تونه نیروی موردنیازبرای حرکت قطارها رو تامین کنه.

تاریخچه موکاپات

لوئیجی دو پونتی در سال 1933 از این خاصیت شگفت انگیز آب برای تهیه اسپرسو استفاده کرد. اون سیستمی رو به کار گرفت که در یک فضای قوری مانند به کمک گرما، آب رو با فشار از بین ذرات قهوه عبور میده و عصاره قهوه رو در قسمت بالای قوری خالی می کنه. این طراح هنرمند موکاپات رو برای شرکت ایتالیایی آلفانسو بیالتی به ثبت رسوند و اینطور شد که برند بیالتی برند مطرح موکاپات شد. موکاپات هایی که امروزه در بازار با قیمت های متوسط وجود دارن اکثرا طرح بیالتی بوده و تولید شرکت بیالتی نیستن.

موکاپات از چه اجزایی تشکیل شده؟

اجزای موکاپات به شرح زیر هست، ما از یک تصویر برای نمایش کامل بخش های موکاپات استفاده کردیم و هر بخش رو توضیح دادیم.

تهیه اسپرسو با موکاپات - فنجونت
اجزای تشکیل دهنده موکاپات
  1. درب موکاپات که باید هنگام تهیه اسپرسو بسته باشه تا قهوه به اطراف پخش نشه
  2. قسمت خروجی اسپرسو و سرریز شدن داخل محفظه اسپرسو
  3. لوله ای که عصاره قهوه یا اسپرسو رو از محفظه قهوه به محفظه اسپرسو هدایت میکنه
  4. محفظه نگهدارنده اسپرسو خروجی
  5. دسته موکاپات
  6. پودر قهوه اسپرسو
  7. لوله انتقال دهنده آب جوش به محفظه پودر قهوه فشرده‌شده اسپرسو
  8. آب
  9. محفظه نگهدارنده آب
  10. قسمت خروجی اسپرسو برای ریختن توی فنجون
  11. اسپرسویی که در نهایت تولید شده
  12. قسمت بالایی محفظه که آب عبوری از پودر قهوه فشرده قابل عبور بوده اما به دلیل ریز بودن سوراخ های آن، ذرات قهوه قادر به عبور نیستند.
  13. محفظه نگهدارنده پودر قهوه اسپرسو
  14. قسمت پایینی محفظه که آب جوش می تونه از اون طریق وارد قسمت پودر قهوه بشه.
  • برای تهیه اسپرسو با موکاپات ابتدا مخزن آب موکا‌پات را تا زیر سوپاپ پر می‌کنیم.
  • مخزن قهوه موکاپات را پر کرده و قهوه را کاملا به صورت هموار درآورده، سطحش را صاف می‌کنیم. با روش موکاپات نیازی به فشرده کردن قهوه نیست.
  • مخزن قهوه را روی مخزن آب گذاشته و قوری موکا‌پات را می‌بندیم.
  • موکا‌پات را روی شعله ملایم می‌گذاریم (بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنیم.) تا آب کاملا داغ شده و فرآیند عصاره گیری شروع شود.
  • پس از چند دقیقه عصاره قهوه از خروجی موکا‌پات خارج می‌شود. عصاره گیری را تا زمانی ادامه می‌دهیم که رنگ قهوه خروجی کاملا روشن شده و شروع به پاشش کند. موکاپات را از روی شعله برداشته و داخل فنجون اسپرسو سرو می‌کنیم.
  • برای حفظ دمای اسپرسو بهتر است از قبل فنجون سرو را گرم کنیم.
اشتراک گذاری :
اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در pinterest
Pinterest
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn

نوشته های مرتبط

قهوه ترک

تاریخ قهوه ترکی در سال 1543 شروع می شود. اوزدمیر پاشا ، فرماندار یمن ، قهوه مورد علاقه خود را به استانبول آورد و به

تفاوت کافی میکس و کاپوچینو

کاپوچینو چیست؟ کاپوچینو یک نوشیدنی از خانواده قهوه است که از ترکیب اسپرسو، شکر و شیر درست شده است. اگر در درست کردن این نوشیدنی

کلد برو

کلد برو یا قهوه دمی سرد در سال های اخیر قهوه دَمِ سرد یا همان کلد برو محبوبیت زیادی در میان افراد به دست آورده است. به

راف کافی

قهوه رف: یک نوشیدنی قهوه از روسیه مسکو – روسیه قطعاً به دلیل داشتن قهوه معروف نیست. بیشتر اصطلاحات قهوه از ایتالیا می آید ،

کمکس

تاریخچه کمکس یک قهوه ساز دستی است که به روش ریختن آب بر روی پودر قهوه عمل می‌کند. این روش به وسیله پیتر شلمبوم  یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبرگشت به فروشگاه